Úvod > Články > Disney pro předškoláky i starší mládež

Disney pro předškoláky i starší mládež

Společnost Disney se za tento týden propírá médii velmi často. Samozřejmě největší pozornost je soustředěna na koupi animačního studia Pixar, kdy se spíše zdá, že Pixar pronikl do struktury Disneyho a obsadil jej. Na dalších místech jsou jejich nejnovější nabídky pro broadband.

Studio Pixar

si udělalo velké jméno v oblasti počítačem animovaných filmů a dlouhá léta bylo konkurentem Disneyho. V posledních letech se však Disneymu příliš nedařilo, a poté, co oznámili svůj poslední film animovaný jejich původním stylem, došlo k této překvapivé koupi. Ve skutečnosti však spíše Pixar pronikl do nejvyššího vedení Disneyho a obsadil jej.

Broadbandový kanál pro předškoláky

se pak v tomto světle jeví jako dlouho připravovanou další novinkou, která má zvýšit upadající prestiž dříve tak slavného filmového studia. Však mu také říkají „on-line zábavní park“. Určen je hlavně uživatelům s rychlým internetovým připojením, ale je zde i možnost přijímat pořady do přenosných zařízení přes Wi-Fi.

Spuštěn byl v úterý 24. ledna, předplatné činí zhruba 50 dolarů na rok (asi dvanáct stovek) a je zaměřen spíše na vzdělávací pořady právě pro děti. Objeví se v něm cykly na výuku angličtiny, písmen všeobecně, na výuku číslovek a prvních početních operací. Dále zde budou interaktivní knížky příběhů.

Interaktivní hry pro starší děti

Další nabídkou v Disneyho kanálu je Toontown (Animákov), on-line hra pro více hráčů, určená dětem ve věku osm až dvanáct let, případně rovněž multiplayer hra Blast (Výbuch) pro děti od pěti do devíti let. Obě hry mají být zaměřeny na akci a strategii.

Pro ještě starší, již mládež, je zde on-line hra pro větší počet hráčů podle filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly.

Žádná reklama

V tomto předplaceném servisu nejsou nikde žádné reklamy, ale na druhé straně se všude setkáte s postavičkami a televizními pořady z Disney Channel (JoJo‘s Circus nebo Higglytown Heroes), jejichž nabídka se bude každé dva týdny měnit.

Tichá závist

V souvislosti s tím se nabízí úvaha, kdy nějaký podobný obsah bude zprovozněn i na českém internetu. Odmítám za něj přijmout filmový kanál Českého Telecomu, protože jak nejste připojení přes tuto firmu, je vám nedostupný, což je diskriminující faktor.

Už jsme se na stránkách DSL.cz zmiňovali i o možnosti přijímat MP3 a WAV hudbu do přenosných přehrávačů či mobilních telefonů, samozřejmě po zaplacení předplatného. Kromě vyzvánění však celé písničky ani u nás jen tak legálně nestáhnete, natož si předplatit nějaký broadbandový servis.

Sice nejsme velkou zemí co do počtu obyvatel, ale i tak počet uživatelů broadbandu v jakékoliv podobě či formě roste. Ale bude mít český internet a jeho provozovatelé co nabídnout? Nějaký legální obsah?

26. 1. 2006

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...