Úvod > Články > Výsledky sportovních zápasů živě

Výsledky sportovních zápasů živě

Občas člověk chce vědět, jak právě teď v této chvíli hraje jeho sportovní klub, jak si v té které minutě vede. A nebo jak se daří našim právě v tuhle chvíli na olympiádě. Pak je nejjednodušším způsobem najít na internetu výsledky zápasů živě.

Olympiáda

Asi nejsledovanější sportovní akce těchto dnů – a jak je nyní na internetu zvykem, i zde najdeme živé textové přenosy z právě probíhajících zápasů a akcí. Stačí kliknout na oficiální stránky a zde si vybrat Competitions – ty právě aktuální nabízejí možnost Live. Německá televize ZDF pak dokonce nabízí ucelené bloky přímých přenosů ve svém speciálním internetovém vysílání, takže si lze pustit nejen text, ale i obraz.

Tenis

Dalším oblíbeným sportem je tenis. Daviscupové turnaje najdete opět přes oficiální stránky, kde stačí kliknout v pravém sloupci na seznam právě probíhajících turnajů, a díky němu se dostanete na živé přenosy. U WTA a ATP turnajů pak stačí vybrat buď ženské turnaje, nebo mužské, a rozbalit si seznam turnajů. Jsou řazeny chronologicky a u každého je odkaz podrobnosti o tom kterém místě pořádání turnaje. V těchto podrobnostech najdeme také odkaz na jeho oficiální stránky, a ty, až na drobné výjimky jako asijské či jihoamerické země, již nabízejí možnost on-line přenosů.

iDnes

U nás asi nejznámějším a nejužívanějším serverem s on-line přenosy z převážně fotbalu a hokeje, bude sportovní stránka iDnes, kde po minutách zpravodajci sledují zápasy a zapisují události do on-line přenosové stránky.

Stránky klubů

Některé stránky klubů, zvláště těch menších, nabízejí také přímé sledování zápasů – ty většinou zapisují fanoušci klubu a jen jim mohou ostatní uživatelé internetu děkovat. Samozřejmě jejich aktivity nezůstaly nepovšimnuty, a tak díky Esports existuje možnost zastřešujícího serveru i možnosti nechat si výsledky svého klubu (třeba hokejové Komety Brno) zasílat aktuálně na mobil.

Live Scores

A konečně sázkové kanceláře – více o nich zde – ty spolupracují s dodavateli výsledků živě. Žel, tito se soustředí jen na hlavní ligy a hlavní sporty. Takže třeba Livescore.cc, Livescore.com nebo Livescore.net nepotěší třeba fanoušky australského basketbalu či házené. Proto zkuste některý z přímých rozcestníků – třeba XScores, velice dobrý dánský seznam Livescores.dk nebo katalog na Liga.cz.

Takže možností je skutečně dostatek. Ale to, aby váš celek vyhrál, to nezaručí ani nejlepší on-line server... (I když, Kometa o víkendu vyhrála v Ústí...)

20. 2. 2006

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.