Úvod > Články > WWW Tipy: Nákupy v zahraničních e-shopech

WWW Tipy: Nákupy v zahraničních e-shopech

Nakupování na internetu se stalo velice oblíbenou činností zejména díky pohodlí při nákupu samotném, ale také díky výhodnějším cenám většiny zboží. Můžeme však ušetřit ještě více? Ano, nákupy v zahraničí jsou mnohem výhodnější než v naší domovině.

Proč nakupovat v zahraničních e-shopech?

Hlavním důvodem, proč objednávat zboží v zahraničí, je cena. V článku se zaměříme převážně na CD a DVD, což je nejčastěji objednávaný artikl – větší zboží lze v zahraničí objednat obtížněji. Na těchto duhových discích ušetříte poměrně velkou částku, protože v zahraničí je cena těchto originálních nosičů většinou levnější (a někdy skutečně výrazně), navíc při objednávání v e-shopech mimo EU můžete ušetřit DPH (VAT), pokud vám však Česká pošta zboží neproclí a nepřipočte tak DPH v Česku.

Dalším důvodem, proč v zahraničí objednávat, je často dřívější dostupnost titulu než v ČR – někdy jde o měsíce, ale jsou i taková DVD, která u nás nekoupíte vůbec. Mezi následující výhody patří fakt, že mnoho DVD je poskytováno včetně českých titulků nebo i s českým dabingem. Nabídku zahraničních e-shopů by mohli čeští majitelé podnikající v tomto oboru jen tiše závidět, je skutečně nepřeberná. Platit lze u většiny prodejců mezinárodní embossovanou kartou VISA nebo Mastercard, případně systémem PayPal.

Přehled e-shopů s DVD a CD tématikou

Zde uvedené internetové obchody jsou jednak ty nejznámější a jednak relativně bezpečné. Prakticky jde o největší giganty v oboru a většina z nich se kromě CD a DVD zaměřuje také na jiné zboží. Další e-shopy naleznete bezproblémově přes vyhledávače (např. e-shopy jako australský EZY DVD, britský CD WOW, Send It apod.).

Amazon – Tento internetový obchod řadě uživatelů internetu asi není nutno představovat. Má mnoho poboček ve světě a obrovský sortiment zboží. Nezřídka se stává, že pokud zboží objednáte v USA, přijde z německé pobočky. Propojenost je vynikající, termíny dodání také. Mnoho uživatelů v ČR jistě potvrdí naprostou spokojenost s objednanými výrobky.

Barnes&Noble – Americký e-shop s obrovským sortimentem knih, CD, DVD a počítačových her. U mnoha audio a video titulů je možnost zhlédnout ukázku, což je velmi ocenitelné. Graficky jsou stránky přehledné a uživatelsky příjemné.

Mediadis – Jeden z největších belgických internetových obchodů nabízí velmi obsáhlý výběr zboží. Tak jako předchozí e-shop, i tento se nejvíce zaměřuje na audio CD, DVD a počítačové hry. Potěšující jsou solidní expediční poplatky a celkově jsou ceny tohoto obchodu více než zajímavé.

CeDe – Zde je zástupce jednoho z nejlepších švýcarských e-shopů s hudbou, filmy, počítačovými hrami a softwarem. Například hudebních CD je nabízeno téměř půl milionu titulů, filmových DVD na sto tisíc titulů. Grafika i ovládání „funguje jako švýcarské hodinky“.

Play – Posledním zmíněným je obrovský americký e-shop Play, který se taktéž jako jeho předchůdci zaměřuje zejména na audio CD, DVD, knihy a počítačové hry. Graficky se asi nejvíce přibližuje portálu Amazon.

Prohledávače internetových obchodů

Pokud nevíte, jaké zboží chcete, nebo naopak víte, o co máte zájem, ale netušíte, kde koupit dané zboží nejlevněji, můžete využít některý z prohledávačů internetových obchodů. Poměrně známým je britský Kelkoo, který pracuje na podobném principu jako český vyhledávač Centrum. Pokud sháníte spíše přehled internetových obchodů, jež mají významné jméno a poskytují profesionální služby, můžete navštívit třeba tento web.

Závěrem

Nakupování v zahraničí má své přednosti, ale není určeno pro každého. Některé specifické e-shopy nemají překlad, což je v případě- pro Čecha- exotických jazyků (např. finština, maďarština apod.) nepřekonatelný problém. Vybírejte jen takové e-shopy, které působí věrohodně. Ideální je využít těch velkých a zavedených firem.

14. 4. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...