Úvod > Články > WWW tipy: Reality na internetu

WWW tipy: Reality na internetu

Využití internetu nemusí být spojeno jen s komunikací a vyhledáváním informací. Sháníte-li určitou službu, můžete pomocí internetu srovnávat nabídky mnoha společností zároveň. V oblasti realit je tomu nejinak.

Pokud sháníte byt či dům k podnájmu nebo k prodeji, pak je obcházení jednotlivých realitních kanceláří velmi neperspektivní. Sehnat dobrou nabídku zcela bez pomoci realitní kanceláře je pouze otázkou dobrých kontaktů nebo náhody. Internet poskytuje řadu způsobů, jak si najít bydlení nebo prostory k podnikání. Naopak lidem, kteří chtějí nemovitosti prodat či pronajmout poskytuje dostatečné zázemí k propagaci jejich majetku.

Velké realitní portály

Následující webové servery sdružují mnoho realitních kanceláří po celé ČR, které zde neustále uveřejňují své nabídky. První dva uvedené jsou skutečně gigantické, denně zde přibývají stovky inzerátů.

Reality – Tato služba funguje na českém internetu již více než 10 let a disponuje neuvěřitelnou databází sta tisíc objektů k prodeji či pronájmu. Vyhledávat lze podle mnoha kritérií. Design webu je decentní, služba se snadno ovládá. Na kartě každého objektu najdete podrobné informace v textu, dále sumář parametrů v tabulce, fotografie a kontakt na domovskou realitní kancelář.

sReality – Jak již první písmeno názvu napovídá, spadá tato služba do portfolia portálu Seznam. Naleznete zde mnoho zajímavých nabídek, rychlé a pohodlné vyhledávání, toť vše v minimalistickém designu. Informace jsou podrobné, práce s databází pohodlná. Počet inzerátů je obrovský, každým okamžikem je databáze aktualizována a doplňována o nové nemovitosti.

NetRealit – Poněkud menší databáze, ale také orientovaná na celou ČR. Ovládání je velmi snadné pomocí velkých a srozumitelných ikon. Na tento portál často přispívají i vlastníci nemovitostí, čímž se můžete vyhnout placení provize za zprostředkování realitní kanceláři. Informace jsou podrobné a úplné. U soukromých vlastníků naleznete přímý kontakt.

Reality – Reality – Klasický realitní portál s relativně obsáhlou databází, doplněnou fotografiemi. Funkčně je na tom podobně jako NetRealit, pouze s tím rozdílem, že je poněkud hůře ovladatelný, což je ale subjektivní dojem a pokročilí uživatelé PC si jistě poradí bez problémů.

Inzertní servery

Kromě těchto velkých portálů jsou ještě další cesty jak se dopátrat koupě, prodeje nebo pronájmu nemovitosti. Na portálu Bydlet je řada inzerátů a kromě toho zde naleznete poradnu a články o bydlení. Osvědčené jsou pak velké inzertní servery, které mají k tomuto účelu zřízenou celou stromovou strukturu kategorie reality. Kupříkladu můžete hledat v internetových verzích novin Annonce a Avízo. Kategorie reality a bydlení je přítomna i na řadě jiných inzertních serverů, kupříkladu i na Jarmarku.

Realitní kanceláře

Určitou možností je nahlížet na webové stránky realitních kanceláří v místě, kde hodláte s nemovitostí obchodovat či nemovitost pronajímat. Asi nemá smysl v těchto WWW tipech uvádět odkazy na stránky realitních kanceláří, protože pro většinu z vás nebude pomocí Googlu problém během několika vteřin vyhledat desítky takto podnikajících firem. Asi je dobré zjistit v okolí reference na tu či onu realitní kancelář, solidnost není vždy zaručena.

Závěrem

Bydlení a honba za nemovitostmi nespočívá jenom v hledání, ale také v prohlídce. Mnohdy na fotkách vidíte úžasný byt, který si zidealizujete, naplánujete rozmístění nábytku a přijdete do bytu, který vypadá zcela jinak. Reality jsou ale business jako každý jiný.

2. 5. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...