Úvod > Články > Hry zadarmo? Klidně!

Hry zadarmo? Klidně!

Nedávno jsme vydali článek o nejpoužívanějších download serverech v oblasti aplikací. Ne, že by se tyto weby zabývaly jen a pouze aplikacemi, ale existují i takové portály, které se na počítačové hry soustřeďují více.

Králem je Bonusweb

Ač portálů o počítačových hrách není zrovna málo, český internet má v této oblasti lídra. Je jím obrovský portál Bonusweb, který se zaobírá nejen recenzemi nových herních titulů, ale také návody, českými lokalizacemi her a aplikací apod. Jedna ze sekcí je věnována plným hrám, které jsou freeware, případně na něž portál získal práva od jejich majitelů. Obvykle jde o hry staršího data výroby, ale najdou se mezi nimi i takové, které byly již od začátku vyvíjeny jako volně šířitelné. Portál určitě stojí za pozornost a hráči si zde přijdou na své.

A co ostatní?

Jak jsem již zmínil, existují desítky, možná i stovky webů s herní tématikou, kde je možné mimo jiné stahovat hry do počítače. Nyní se na některé z nich blíže podíváme.

Doupě – Další obrovský herní portál s denně aktualizovaným obsahem. Stejně jako Bonusweb, i Doupě se zaměřuje na recenze, návody a všeliké informace určené pro hráčskou veřejnost. V sekci Plné hry pak naleznete tisíce plných her ke stažení.

Hry zdarma – Velmi jednoduchý a přehledný web, který je zaměřen jen a pouze na stažení plných či sharewarových herních titulů. Hry jsou zde rozděleny do kategorií Abandonware (většinou starší nostalgické tituly), Freeware, Shareware a Demoverze. Kromě toho zde dále naleznete Cheaty, Patche a Upgrady.

Freegame – Tento portál se specializuje zejména na stahování plných her. Naleznete zde ale také návody a různé soutěže o ceny. Určitě jej navštivte, budete příjemně překvapeni – grafika a přehlednost hraje prim.

Pomocí Google či jiných vyhledávačů webových stránek naleznete ještě další portály, více či méně věnované stahování her do PC. Ve větší míře pak naleznete elektronické časopisy, které se zabývají hrami, návody, doplňky, kódy apod.

Hrajte on-line

Mnoho uživatelů internetu dává přednost jednoduchým on-line hrám, které není nutné stahovat do počítače, je možné je hrát přímo v internetovém prohlížeči. K jejich chodu je nutné povolit skripty Macromedia Flash. Například portál Online-hry nabízí řadu her rozdělených do kategorií a v současné době zde probíhá i soutěž o 2500 Kč. Flashové hry jsou ale součástí i velkých webů, jako je specifická sekce na portále Bonusweb nebo Doupě. Také na již zmíněném portále Freegame najdete odkaz na web Flashovky, který skýtá stovky on-line her. Podobných webů opět naleznete pomocí vyhledávačů mnoho a mnoho.

Závěrem

Hry, ať už ty běžné nebo on-line,  mohou přitáhnout k obrazovkám nejen mládež, ale také starší generaci. Velmi oblíbené jsou logické a strategické hry. Nejvíc asi majitele počítačů potěší, že většina dnes odkazovaných portálů nabízí hry bezplatně, takže vás tato zábava nebude stát ani korunu z rodinného rozpočtu.

16. 5. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...