Úvod > Články > Německá O2 nabídne DSL služby

Německá O2 nabídne DSL služby

Mobilní operátor, který je pod značkou O2 známý v celé Evropě, posiluje své pozice na německém trhu zavedením kombinace fixní a mobilní telefonní linky. Postupně se tak snaží snížit náskok konkurenční společnosti Deutsche Telekom.

Společnost O2 chce v Německu využít stávajících pevných linek mateřské společnosti Telefonica a nabízet kombinovaný balíček služeb pevné a mobilní telefonní linky. Tato nabídka bude určená pro jednotlivce, rodiny a menší firmy. V nabídce bude od 27. října tohoto roku a navazuje na celkovou strategii společnosti. Strategií společnosti je dotáhnout vedení společnosti Deutsche Telekom, která má na německém trhu naprosté prvenství.  

Hlavním lákadlem celé nabídky je poskytnout tři služby v jedné – kombinaci pevné a mobilní telefonní linky, telefonie přes DSL a přístup na internet také pomocí DSL. K tomu všemu O2 přibalí i jednotné vyúčtování a cenové zvýhodnění při pořízení si takovéhoto balíčku služeb. S něčím podobným jsme se zde setkali již za doby Českého Telecomu a Eurotelu, kdy existovala různá kombinovaná řešení. Dnes je již jisté, že v tomto duchu bude postupovat O2 a Telefonica i v naší domovině. 

Přesné ceny a podoba služeb ještě nejsou zcela známy, operátor tyto informace uvolní později. Jde o konkurenční boj velkých společností, které ovládly zejména mobilní trh v celé Evropě. Kombinované služby mají jistě budoucnost, ale i zástupci německého O2 předeslali, že více než levnější cenu upřednostní klient přehlednost služeb, jednoduchost nabídky a kvalitu, která je již nyní na velmi slušné úrovni. 

Na podobné služby se budeme jistě moci těšit i u nás. Již nyní nabízí mobilní operátoři na našem území balíčky, které do jisté míry mohou nahradit pevnou telefonní linku. Zajímavé jsou také nabídky VoIP operátorů, kteří disponují dobrými cenami a velmi slušnou kvalitou. V oblasti telekomunikačních služeb bude vývoj ještě více než bouřlivý.

4. 9. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...