Úvod > Články > WWW tipy: Zdraví máme pouze jedno

WWW tipy: Zdraví máme pouze jedno

Asi jste se dostali do situace, kdy jste potřebovali určitou odbornou pomoc z oblasti lékařské a nechtěli jste ihned běžet za svým lékařem. Na internetu lze najít cokoli a tedy i weby se zdravotní tématikou, diskusní fóra apod.

Často nás pálí problémy, se kterými se špatně svěřuje okolí, natož pak zcela cizímu člověku. Někdy se chceme jen informovat o možnostech léčby, o vhodných postupech atd. Je mnoho oblastí, o kterých se špatně veřejně mluví, proto web stránky se zdravotní tématikou a diskuse jsou tím pravým místem, kde začít řešit problém. Samozřejmě, že pokud si zlomíme třeba nohu, těžko budeme nejprve hledat na internetu radu, jak nejlépe vyrobit dlahu a v domácím prostředí toto doléčit bez návštěvy lékaře. Jde spíše o drobnosti, se kterými se špatně svěřuje okolí a rodině.

Sexuální problémy – tabu číslo jedna

Asi nejméně se chceme bavit o svých problémech v milostném životě, často máme pocit, že by se nám okolí jen vysmálo a za našimi zády tuto informaci roztroubilo dalším lidem. Webové stránky věnované sexuálnímu životu jsou tedy velmi navštěvované a oblíbené. Ženy a dívky mohou nalézt mnoho diskusních fór na webu Babinet. O konkrétních sexuálních poruchách se pak můžete dočíst kupříkladu zde. Prostor pro otázky a diskusi naleznete i na webu Intimnosti, kde je i řada rubrik a zajímavých článků.Web Rodina se zase specializuje komplexně na problémy rodičů a dětí, ale nevyhýbá se ani otázkám sexuálním či porodnickým.

Každý máme nějakou závislost

Dalším oblíbeným tématem jsou závislosti. Skoro každý z nás je závislý na nějaké látce. Někdo se neobejde bez cigarety, jiný bez kávy či sklenky alkoholu, někdo má rád čokoládu, další pošle desítky SMS denně apod. Kuřákům doporučujeme navštívit stránku Nekuřák. Kromě podpory pro odvykající osoby jsou zde i fotografie následků kouření – nic pro slabé žaludky. Další závislosti jsou hezky popsané třeba na webu Alkoholismus nebo na Drogové poradně.

Zdraví máme pouze jedno

Někdo se doktora bojí jako čert kříže, takže magazíny o zdraví mají na webu také o návštěvnost postaráno. Velké portály obvykle věnují zdravotní otázce vlastní rubriku – příkladem může být rubrika zdraví na iDNES. Hezký web o zdraví naleznete i pod názvem Doktorka. Jsou zde robriky nejen o zdraví jako takovém, ale také o hubnutí, vitamínech, psychologii apod. Z dalších magazínů, kterých je na českém internetu skutečně požehnaně, jmenujme třeba Abecedu zdraví, kde se dočtete i o alternativní a BIO medicíně.

Závěrem

Zdravotní obtíže se nevyhnou nikomu. Je dobré jim předcházet a v případě náznaku problému raději navštívit odborný web a s problémy se svěřit odborníkům. Rozhodně ale nezůstávejte raději v péči profesionálů a navštěvujte svého lékaře pravidelně, dříve, než bude pozdě.

21. 9. 2006

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.