Úvod > Články > Chcete potěšit přítelkyni? Pošlete jí květiny.

Chcete potěšit přítelkyni? Pošlete jí květiny.

Žena a květiny k sobě vždy neodmyslitelně patřily. Muž nesoucí své drahé polovičce květinu tím vyjadřuje své pocity, lásku či spáchané činy. Nenajde se snad žádná žena, která by neocenila takovou pozornost od svého přítele nebo manžela.

Existuje mnoho příležitostí k darování květin. Ženu potěší květina k narozeninám, svátku, k výročí svatby nebo prostě jen tak bez důvodu. Ba právě naopak, neočekávané darování květin žena ještě více ocení a muži slibuje krásné chvíle v náručí své milé.

Firmy na internetu v dnešní době nabízejí různorodé služby poskytované online, které takříkajíc „šetří podrážky“, nevyjímaje firem, nabízející koupi různých druhů květin a jejich následné doručení na vámi požadovanou adresu. Pojďme se na tyto firmy a jejich nabídku podívat podrobněji.

Co je třeba znát

Před koupí v jakémkoli online obchodě se potřeba se aspoň sporadicky seznámit s obchodními podmínkami. Zde se zákazník dozví mnohé užitečné informace ohledně online objednávky, její modifikaci, stornování či případné reklamaci, způsobu platby, dodání a doručení Vámi požadovaného výrobku na danou adresu.

Platba

Platba za zboží je ve všech online obchodech velice podobná a online květinářství není výjimkou. Zákazník si zde může vybrat s několika možností. Nejčastější, a všude dostupnou alternativou, je platba pomocí platební karty, či převod dané částky na účet.

Lokalita a doba doručení

Jelikož jde o posílání květin osobě, ať k narozeninám či k jiné příležitosti, tzn. k danému datu nebo dokonce na určitý čas, je potřeba se detailně seznámit s časem rozvozu a dodáním, jenž daná firma disponuje. Není nic horšího, než když Vaše přítelkyně dostane na narozeniny květiny o 2 dny později. Pokud je požadavek o doručení květin od zákazníka na stejný den, jako je den objednání, je potřeba (téměř vždy) provést objednávku několik hodin před samotným časem doručení. V některých obchodech je přímo u kytice uvedeno, do kdy je potřeba objednávku zaplatit, aby byla doručena ještě v tentýž den, jelikož její příprava bude určitě nějakou dobu trvat. Je potřeba si také zjistit, kdy obchody přijímají poslední objednávky. Tento čas je různý v pracovní dny, o víkendu, popřípadě ve státní svátek.

Důležitou informací je také lokalita doručení. Některé online obchody doručují po celé České republice (některé i do zahraničí), jiné se zaměřují pouze na svůj kraj, či dokonce pouze na dané město. Cena za doručení se účtuje zvlášť a zákazník proto musí pamatovat, že se celkový nákup navýší o částku za dovoz, která bohužel v některých případech také není nezanedbatelná. Existují však shopy, které za dovoz nic neúčtují a to ať posíláte kytici kamkoli. Takových je ale málo a většinou za dovoz musíte určitou částku zaplatit. Najdou se ovšem i takové, které disponují rozvozem zdarma, ale pouze v rámci sídelního městě, popřípadě do jeho okolí.

Nabídka online nákupu

Co se týče nabídky v online obchodech, je velmi pestrá. Vybere si opravdu každý a téměř na jakoukoli příležitost. Kytice jsou přehledně seřazeny do jednotlivých kategorií, které představují příležitosti, na které jsou určeny.

U většiny obchodů lze vybírat z této nabídky (samozřejmě, každý má svá specifika a ne všude je nabídka stejná):

  • Narozeniny / svátek
  • Svatba
  • Přátelství
  • Z lásky
  • Promoce
  • Poděkování
  • Omluva
  • Pro potěšení

V určitých shopech se také setkáte s nabídkou květin řezaných, hrnkových, či květin aranžovaných do smuteční vazby. Samotnou kapitolu tvoří růže, které ve většině obchodů zaujímají vlastní kategorii. Pro většinu online květinářství také není problém dodat i kompletní květinový koš, či doručit speciální kytici na přání zákazníka.

Každá kategorie obsahuje několik různých kytic či květin (někdy i desítky). A jako v každém jiném online obchodě, i zde lze spatřit fotku a název zboží (květiny), její popis a samozřejmě cenu. U několika z nich je uveden i popis seznamující zákazníka, jak o kytici pečovat.

Při posílání květin (ať už komukoli) formou online by neměl zasilatel zapomenout na přání či vzkaz, který by měl být výstižný a přesně definovat osobu, která květy poslala.

Příklady online květinářství

www.kvetinovaposta.cz
Sídlo: Varšava (Polsko)
Doručení: Česká republika, Slovensko i zahraničí

www.e-kytky.cz
Sídlo: Praha 7
Doručení: Česká republika

www.flowers4u.cz
Sídlo: Praha 1
Doručení: Česká republika i zahraničí

www.kvetinyvs.cz
Sídlo: Brno
Doručení: Česká republika, Slovensko

www.skvetiny.cz
Sídlo: Ostrava-Poruba
Doručení: Ostrava a blízké okolí

www.e-kvety.cz
Sídlo: Ostrava-Michálkovice
Doručení: kdekoli na Slovensko, v České republice pouze do měst: Ostrava, Opava, Bruntál, Karviná, Vsetín, Krnov a Frýdek-Místek

Závěr

Květinářství, které nabízejí online nákup, je mnoho. Pokud máte představu, jakou kytici či květinu chcete, nákup se Vám velice urychlí a jste schopni projít i několik online obchodů za několik minut, než najdete, co hledáme. Pokud jste ovšem ve stádiu hledání vhodného květinového daru, určitě si vyhraďte na „brouzdání“ po internetovém světě květin více času, jelikož jak jsem podotkl, nabídka je široká a lákadel na potěšení přítelkyně či přátel květinou je opravdu dost.

Výhoda nakupování květin přes internet je ve velkém sortimentu dostupného zboží, které jen tak v každém kamenném květinářství nenajdete. Ovšem existuje i nevýhoda, a ta spočívá ve vyšší ceně, kterou budete muset při nákupu zaplatit.

5. 10. 2007

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...