Úvod > Články > Apple představil očekávané novinky

Apple představil očekávané novinky

A je to tady. V pondělí 21. března v 18 hodin středoevropského času odhalil Apple svá esa v rukávu. Na tiskové konferenci v americkém San Francisku ve svém sídle Cupertino představil Apple před téměř 500 pozvanými hosty své nejnovější vychytávky a novinky.

Apple představil očekávané novinky

Po úvodním zahájení, které probíhalo v duchu shrnutí a připomenutí úspěchů společnosti v podobně oznámení, že na celém světě se v současné době nachází již jedna miliarda přístrojů nakousnutého jablíčka, přes připomenutí kauzy s FBI, až po zmínění aktivit v oblasti ochrany životního prostředí, přišlo na řadu to nejvíce očekávané, a to uvedení jednotlivých novinek.

Nový iPhone SE

S napětím velmi očekávaný čtyřpalcový iPhone SE (Special Edition) jistě své uživatele nezklame. Velikostí velmi podobný iPhonu 5s avšak pyšnící se stejnou výkonností jakou má jeho větší brácha iPhone 6s. Apple uvádí, že se jedná o vůbec nejvýkonnější 4palcový mobilní telefon. Oproti předchozím modelům se tento také může pyšnit o dost výkonnější baterií. Avšak cena oproti ostatním je o něco nižší.

iPhone SE rose gold

A co dalšího ještě může svým uživatelům nabídnout? Samotný mobilní telefon je lehký a snadno padne do ruky. Je vyroben z pískovaného hliníku, má zkosené hrany a matný povrch. Součástí je velmi kvalitní Retina displej, který vám zajistí ostrý a jasný obraz. Krásné fotky pořídíte pomocí 12mpx iSight fotoaparátu a zároveň s ním můžete natočit i 4K videa. Ani zde nechybí funkce Live Photos. Retina displej zároveň slouží jako blesk pro fotoaparát Face Time HD. Společně s True Tone bleskem pak docílíte fantastických fotek.

Uvnitř elegantního mobilu pak naleznete 64bitovou architekturu a výkonný čip A9 s pohybovým koprocesorem M9. V novém iPhonu SE také nesmí chybět nejnovější operační systém iOS 9.3, který byl na tiskové konferenci rovněž představen a který je již od pondělí dostupný pro všechny uživatele. Samozřejmě také nechybí Touch ID pro Apple Pay a mnohem výkonnější Wi-Fi a LTE. Stane se tento smartphone hitem mezi chytrými telefony? V Česku bude možné si nový iPhone SE objednat od úterý 29. března. Cena za tento model bude začínat na 12 990 korunách.

9,7palcový iPad Pro

Zde došlo víceméně k potvrzení již delší dobu zmiňovaných spekulací v podobě zmenšené verze 12,9palcového iPadu Pro. Nový 9,7palcový iPad Pro obsahuje téměř identické parametry a vlastnosti jako 12,9palcový iPad Pro. Jeho výkon je však mnohem vyšší a tím dokáže převálcovat většinu notebooků. To se však nepodepíše na výdrži jeho baterie. Ta díky čipu A9X vydrží až 10 hodin. Součástí tabletu je 12 mpx fotoaparát iSight, se kterým stejně jako u iPhonu SE zachytíte 4K videa i Live Photos.

iPad pro - barevné kombinace

Nová verze tabletu nabízí čtyři integrované reproduktory, které vám zajistí fantastický zvuk. A nejen to, budete mít i fantastický obraz. Součástí tabletu je, jako u iPhonu SE, Retina displej, který je nejjasnější a nejméně odrazivý na světě. Rozlišení 9,7palcové obrazovky je 2048x1536 a má až o 25 procent větší sytost barev než předchozí modely. Barvy jsou tak živější, realističtější a poutavější. I zde si můžete užívat True Tone displeje, jehož funkce spočívá v tom, že automaticky přizpůsobí barvy a intenzitu displeje světelným podmínkám prostředí, ve kterém se nacházíte. Cena za tohoto mazlíka má začínat na 18 790,- Kč.

Příslušenství pro iPad Pro

Společně s novým tabletem iPad Pro bylo představeno i příslušenství, které se k němu váže. Součástí tabletu je i nový typ přenosné klávesnice, která zároveň slouží jako lehký, ale velmi odolný kryt pro iPady. K připojení není třeba žádných kabelů, zástrček ani párování. Součástí klávesnice je Smart Connector, který připojíte a hned můžete na klávesnici psát. Dostupná však bude pouze s americkým rozložením klávesnice. Pořídit půjde za 4 490,- Kč.

iPad Pro příslušenství

Druhou vychytávkou, která má být naprosto revoluční, je Apple Pencil. Jde o speciální tužku, kterou ocení nejen profesionálové. Nabitá vydrží až 12 hodin. Samotná rychlost nabíjení je neuvěřitelná. Za 15 sekund nabíjení získáte dalších 30 minut na kreslení. Získat ji bude možné za 2 990,- Kč.

Jak iPhone SE, tak i 9,7palcový tablet iPad Pro je možné pořídit ve čtyřech barvách. Vedle již zaběhnutých barevných variací, jako je stříbrná, vesmírně šedá a zlatá nyní nově i tablet pořídíte v růžově zlaté.

Chytré hodinky a náramky za nižší cenu

V kategorii chytrých hodinek došlo především k oznámení, že cena chytrých hodinek a náramků od Applu se lehce zredukuje a bude o něco nižší, než tomu bylo doposud. To se setkalo s velmi kladnou reakcí, jelikož doposud si řada zákazníků stěžovala, že ceny jsou příliš vysoké. Je vidět, že Apple tuto kritiku vzal na vědomí a snaží se svým zákazníkům vyhovět a nabídnout lepší ceny.

Apple Watch + náramky

Na pondělní tiskové konferenci se dále představila řada barevných řemínků z tkaného nylonu. Na českém trhu budou chytré hodinky s tímto řemínkem již také brzy dostupné a začínat budou na ceně 9 490,- Kč. Zároveň byly odhaleny novinky v sekci designových chytrých hodinek, které zahrnovaly nové barevné variace pro řemínky Apple Watch Hermés nebo novou černou verzi pro vzor Milánský tah.

Tento rok je pro Apple významný ještě v jedné věci. V dubnu oslaví 40 let od svého založení. Přejeme vše nejlepší a již nyní se těšíme na to, co světu představí na podzim.

25. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

AppleiPhonetablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Vánoce 2023: Jak nastavit rodičovskou kontrolu na nových zařízeních

Vánoce obvykle přinášejí nová elektronická zařízení do domácnosti. Víte ale, jak nastavit rodičovskou kontrolu na...

 

Vánoce 2023: Jak vyřešit běžné technické problémy s elektronickými dárky

Dostali jste pod stromeček novou elektroniku a už s ní máte nějaký problém? Náš průvodce vám pomůže vyřešit ty...

 

Vlády sledují uživatele smartphonů prostřednictvím notifikací

Americký senátor varoval, že vládní agentury sledují uživatele chytrých telefonů za pomoci notifikací z aplikací.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...