Úvod > Články > Dělejte poutavé prezentace!

Dělejte poutavé prezentace!

Připravujete si prezentaci a přemýšlíte, jak posluchače zaujmout, čím udržet jejich pozornost a více je zapojit? Chcete, aby Vaše prezentace diváky zaujala, byla živější a nápaditější, dala prostor kreativitě a představivosti? Vyzkoušeli jsme několik nových programů a aplikací, které z vás udělají mistra prezentace.

Dělejte poutavé prezentace!

Prezi

Už samotná příprava prezentace je pro konečný výsledek velmi důležitá. Co zkusit něco nového a místo prezentace v programu PowerPoint připravit své vystoupení v cloudovém prezentačním softwaru Prezi. Hned na začátku můžete své posluchače ohromit a vychrlit na plátno všechny své myšlenky - obrázky, texty, videa. V Prezi se totiž nesetkáte s klasickým pojmem slide, nebudete svázáni rámečky, nadpisy, prostor nebude ohraničen. Budete vše vidět před sebou a budou vás napadat další a další věci související s tématem. Obsah je poté možno postupně strukturovat, vytvářet koncepční mapu a vše uzavírat do logických částí jednoduchým přetahováním na ploše. Podstatnější věci tak zvýrazníte, naopak méně podstatné zmenšíte tak, že na první pohled nebudou vidět. Produkt používá zoom uživatelské rozhraní (ZUI) a umožňuje uživatelům zobrazování a procházení informací v rámci 2.5D nebo paralaxy 3D prostoru.

Aplikaci si můžete 14 dní bezplatně vyzkoušet a pak se rozhodnout, zda použijete základní bezplatnou verzi nebo si pořídíte nabitější placenou verzi.

Prezi

sli.do

Další vychytávkou je aplikace sli.do. S ní zapojíte do diskuse i ty, kteří se až dosud na nic neptali. Díky této aplikaci budou mít možnost vám posílat prostřednictvím svých chytrých mobilů dotazy, které se zobrazí přímo na pódiu a vy na ně budete moct kdykoliv reagovat. Použití této aplikace je jednoduché. Zaregistrujete svou přednášku, pro kterou vám služba vygeneruje speciální webový odkaz. Ten pak posluchači zadají do jakéhokoliv webového prohlížeče, a do připraveného okna napíšou svou otázku. Zapojit se tak může každý, kdo má chytrý telefon, tablet nebo počítač. Základní aplikaci je možno ještě doplnit o moderátorské rozhraní, kdy položené dotazy mohou být filtrovány, a tak vás žádný vtipálek nezaskočí. Kontakt s publikem se se sli.do dostává na úplně novou úroveň, která umožňuje i zadávání nejrůznějších anket, na které návštěvníci v reálném čase reagují a odpovídají. Speciální funkce pak zahrnuje například integraci Twitteru, která zobrazuje na pódiu i dotazy, zadané přes tuto sociální síť.

Základní verze sli.do je dostupná zdarma, platí se až za verze doplněné dalšími funkcemi.

Sli.do

LimeSurvey

Pomocí chytrých aplikací můžete přednášku i vyhodnotit. Například pomocí webového dotazníkového systému LimeSurvey. Ten umožní připravit dotazník s požadovanými otázkami, publikovat jej na webu a zpřístupnit posluchačům k vyplnění. Automaticky poté vyhodnocuje výsledky odpovědí na otázky dotazníku.

Účastníkům semináře stačí dát odkaz aktivního vyhodnocovacího formuláře, a když na něj kliknou, zobrazí se jim na jejich zařízení. Když ho vyplní, odešle aplikace formulář k uložení do databáze a přednášející má k dispozici ve webovém dotazníkovém systému aktuální přehled o stavu odpovědí v průběhu vyplňování.

Vyhodnocování je prováděno automaticky webovým dotazníkovým systémem. Získaná data už jsou v elektronické podobě, není třeba složitého přepisování, čímž se současně snižuje procento administrativních chyb. Přednášející si data ukládá v požadovaném formátu (html, excel, word) k dalšímu možnému zpracování.

Aplikace LimeSurvey je v základní formě rovněž k dispozici na internetu zdarma a vyzkoušet si ji můžete v demoverzi.

LimeSurvey

31. 10. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikacemobilní aplikacemobilní internetmobilní telefon

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

EU obvinila platformu X z klamání uživatelů

Společnost X porušila pravidla Evropské unie týkající se online obsahu. Modrý odznak prý klame uživatele sociální sítě.

 

Německo vyřadí čínský Huawei a ZTE ze svých 5G sítí

Německo během příštích pěti let postupně vyřadí ze svých 5G sítí komponenty vyrobené čínskými společnostmi Huawei a ZTE.

 

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...