Úvod > Články > Vánoce 2015: Jaké chytré hodinky pod stromeček?

Vánoce 2015: Jaké chytré hodinky pod stromeček?

Elektronické dárky pod stromeček jsou velkou výzvou. Umí udělat velkou radost, ale také často patří k těm nejdražším pod stromečkem. Aby vaše investice do těchto přístrojů, ať už jde o smartphony, tablety, notebooky nebo chytré hodinky, stála za to, je potřeba při výběru pořádně zvážit hned několik faktorů.

Vánoce 2015: Jaké chytré hodinky pod stromeček?

Někdo dá na značku, pro jiného je důležitý design a někdo studuje hlavě tabulkové parametry produktu. Nejdůležitější je myslet u toho na člověka, kterého přístrojem chcete obdarovat. Pokud se zaměříme blíže na chytré hodinky, určete si nejdříve pár bodů, které jsou pro jejich budoucího vlastníka zásadní. Chytré hodinky mají řadu funkcí a vyrábí se v různých designech. Vybrali jsme několik modelů, které vás mohou inspirovat při výběru.

Cena nad 10 000 korun

Apple Watch

Letošním svátkům jasně dominuje značka Apple. Podle analytické společnosti Argus Insights jsou hodinky od Applu na seznamu deseti vůbec nejžádanějších chytrých hodinek pro letošní Vánoce i Black Friday. Nejpopulárnějším modelem je Apple Watch z nerezové oceli, sehnat se dá za 17 500 korun. Hned za nimi je model Apple Watch Sport, který je pro zákazníky zajímavější z pohledu ceny.

Apple Watch Sport ocení každý chlap, který se chce líbit. Hodinky jsou dodávány s gumovým řemínkem, ten je pohodlný, stylový a hodí se i k ocelové edici. Na společenskou akci se pak více hodí elegantní Milanese Loop. Náramky je možné přehazovat podle nálad, je to rychlé a jednoduché.

Velice působivé jsou u Apple Watch ciferníky. Na klasické používaní se hodní Modular, díky kterému bude mít uživatel hned přehled o čase, datu, teplotě, stavu baterie, aktivitě apod. Pro vycházku do města s přáteli je možné vyhrát si s volbou ciferníku a zvolit například Simple, Solar nebo oblíbený Mickey Mouse. Zábavné je také měnit si barvy a umístění ciferníku. Barvy se dají sladit s oblečením, barvou pásku, bot nebo tašky, kterou máte právě na sobě.

Tyto chytré hodinky nejsou jen na okrasu. Můžete si v nich nastavit řadu aplikací. Mezi nejužitečnější patří třeba Telefon, Zprávy, Mapy, Hudba, Twitter, Facebook Messenger, Instagram a další. Hodinky vám umožní přijmout hovor, využívat mapy, poslouchat hudbu nebo odpovídat na SMS pomocí diktování.

Hodinky Apple Watch seženete na českém trhu ve verzi Sport zhruba od 13 000 korun.

Apple Watch

Huawei Watch

Další hodinky v řadě, které se pyšní úžasným designem, skvělými funkcemi, ale také cenou kolem 10 000 korun jsou Huawei Watch. Hodinky na první pohled okouzlí kruhovým ciferníkem, prémiovými materiály i možností výměny pásku. V nabídce je kožený a nerezový. Patří mezi Android Wear, ale jsou kompatibilní i s iOS.

Základní verze hodinek stojí 9 990 korun a má kožený pásek v černé barvě s tmavě šedým prošíváním a chromovanou jednoduchou přezkou. Dražší varianta nabízí kovový tah, který je vhodnější spíše pro dámskou ruku díky jemnému „pletivu“, jež pásek tvoří. Tyto hodinky potěší všechny ty, kteří si potrpí na luxus, design a originalitu.

Huawei Watch

Cena pod 10 000 korun

Garmin Vivoactive

V případě, že hledáte vhodný dárek pro sportovce tělem i duší, neuděláte chybu modelem Garmin Vivoactive. Tyto hodinky od Garminu jsou opravdu třída. Kromě klasických funkcí, které nabízí každé chytré hodinky, plní funkci fitness náramku. Měří kroky přes den, pohyb při spánku, měří sportovní aktivitu a dokonce mají speciální funkce i pro golfisty nebo plavce. Hodinky sice nemají tak propracovaný design, jako například Appe Watch, ale sportovci jistě ocení jiné přednosti tohoto přístroje například velmi dlouhou výdrž baterie. Přístroj se dá sehnat okolo 6 500 korun.

Garmin Vivoactive

Cena pod 5000 korun

Alcatel OneTouch Watch

Chytré hodinky se dají sehnat i za nižší cenu než je 5000 korun. Model Alcatel OneTouch Watch má pěkný design a disponuje 1,22″ displejem s rozlišením 240 x 204 pixelů. Baterie podle výrobce vydrží až 5 dní. Snad jedinou nevýhodou je, že zde chybí systém Android Wear. Sportovce potěší certifikace IP67, která zajišťuje kompletní prachuvzdornost a voděodolnost po dobu 30 minut v hloubce do 1 metru. Hodinky se dají nabíjet přímo přes pásek. Ten je vyměnitelný a v nabídce je několik barevných variant.

Alcatel OneTouch Watch

Nezapomeňte na děti

Nabi Compete

Stále populárnější jsou zařízení wearables, která na rozdíl od chytrých hodinek mají delší výdrž baterie. Americká společnost Fuhu nabízí chytrý náramek Compete, který patří pod značku Nabi. Součástí přístroje jsou dva náramky, aby se sourozenci nepřetahovali. Děti si pomocí náramku mohou měřit ušlé kroky a večer si data posbíraná za celý den zobrazit v mobilní aplikaci. Díky náramku, který je kompatibilní s Androidem i iOS, by děti měly získat představu o množství kalorií, které během dne spálí. Součástí Nabi Compete je také přístup na dětskou sociální síť Nabi Connect. Zde jsou děti za různé činnosti, které během dne vykonají odměňovány body. Ty pak mohou vyměnit za virtuální zvíře a jídlo pro něj. Náramky jsou k dostání v několika barevných provedeních a dají se sehnat okolo 1 000 korun.

Nabi Compete

Závěr

Chytré hodinky jsou stále populárnější a mají na trhu s elektronikou své místo. Jejich stále se zlepšující funkce a vychytanější design brzy okouzlí každého. Jakmile je jednou vyzkoušíte, už se bez nich neobejdete.

12. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

Applemultimediaostatnípřipojení k internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...