Úvod > Články > Jak jsme využívali mobilní telefony na Štědrý den a na Silvestra?

Jak jsme využívali mobilní telefony na Štědrý den a na Silvestra?

Vánoční svátky jsou už za námi a jako každý rok zveřejnili operátoři informace o tom, kolik jsme na konci roku provolali minut, prosurfovali dat a odeslali SMS.

Jak jsme využívali mobilní telefony na Štědrý den a na Silvestra?

Zatímco na Štědrý den jsme volali o trochu více než během loni, na Silvestra počet hovorů klesl. Odeslali jsme také méně SMS a MMS zpráv než v roce 2018. Objem přenesených dat byl ale během obou dnů rekordní, pro přání jsme totiž více využívali sociální sítě a e-mail

Na konci roku využili zákazníci Vodafonu o 63 % více dat než loni. Největší provoz operátor zaznamenal mezi 21. a 22. hodinou.

Počet hovorů vzrosl o 4 % na více než 18 milionů hovorů. Zahraniční hovory mířily nejčastěji do Německa, na Slovensko a na Ukrajinu. Počet poslaných zpráv naopak klesl o 11 % na Štědrý den a o 2 % na Silvestra. Snížil se také počet odeslaných MMSek.

Rostoucí podíl datových služeb potvrdilo i O2. "Díky našim novým tarifům a rostoucímu podílu chytrých telefonů stoupá datový provoz po celý rok a ani Štědrý den nebyl výjimkou – naši zákazníci využili o 110 % více dat než o loňských Vánocích," uvedla isková mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

„Silvestrovská noc potvrdila celoroční rostoucí trend ve spotřebě dat. Zákazníci O2 využili na Silvestra téměř o 111 procent více dat než v loňském roce, což představuje rekord v objemu přenesených dat. Prostřednictvím mobilních dat, tedy e-mailu, zpráv nebo videí v messengerech a na sociálních sítích přála svým blízkých řada Čechů,“ doplnila Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2.

Modrý operátor spojil 24. prosince 13,4 milionu hovorů, což je o 2 % více než loni, a přenesl 15,7 milionu SMS, tedy o 14 % méně než před rokem.

Na Silvestra si zákazníci O2 volali stejně jako v roce 2018, uskutečnili 16,1 milionu hovorů, a to nejčastěji mezi půlnocí a jednou hodinou ráno. V tento den se také odeslalo 9,9 milionu SMS a 267 tisíc MMS.

T-Mobile pak během Štědrého dne zaznamenal téměř 16 milionů hovorů, o 2 % více než v roce 2018. Zároveň se v jeho síti přeneslo 19 milionů SMS a 561 tisíc MMS. 

Nejvíce textovek zákazníci magnetového operátora posílali mezi 9:00 a 9:15, a to konkrétně 490 tisíc. MMS se nejvíce posílaly před 13. hodinou.

Poslední den v roce ale u T-Mobile kles počet hovorů i SMS. Během celého dne operátor spojil 22,3 milionu hovorů a přenesl 13,7 milionu SMS a 327 tisíc MMS. Nejrušnější byla tradičně první čtvrthodina nového roku.

Také u T-Mobile vzrostl datový provoz, oproti minulým Vánocům to bylo o 43 %. Během oslav nového roku pak celkový datový provoz vzrostl dokonce o 46 %.

2. 1. 2020

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

3G4GLTEmobilní internetmobilní telefonO2T-MobiletelekomunikaceVodafone

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...