Úvod > Články > Studentský život se díky mobilním aplikacím rychle mění a digitalizuje

Studentský život se díky mobilním aplikacím rychle mění a digitalizuje

Aplikace v mobilních telefonech nebo tabletech pomohou studentům s učením jazyků,  přípravou na maturitu a na zkoušky na vysoké škole, s jejich pomocí ale mohou najít i brigádu, připravit si rozvrh či zjistit, kam jít na oběd. Chceme vás upozornit na ty nejvyužívanější, které se dají v základní verzi většinou stáhnout do mobilů, tabletů a IPadů zdarma.

Studentský život se díky mobilním aplikacím rychle mění a digitalizuje

Aplikace pro psaní poznámek, úkolovníky a rozvrhy

Evernote

Evernote je aplikace pro tvorbu a sdílení poznámek. Dokáže v reálném čase synchronizovat různá zařízení, takže své nejdůležitější informace máte stále k dispozici. V aplikaci si můžete uložit nejen textové poznámky, ale i nafocené snímky, natočené video nebo hlasový záznam spolu s textem.

Evernote

Google Keep

Pro rychlé psaní poznámek lze využít i aplikaci Google Keep. Aplikace umožňuje ukládání hlasových nahrávek, fotografií a seřazení barevných poznámek na virtuální nástěnce, u všech je možné nastavit také upozornění.

Google Keep

Trello

Velmi propracovaný úkolovník se štítky pro různé nástěnky je aplikace Trello o které jsme nedávno prali podrobnou recenzi. Vytvoříme v ní sestavy úkolů zadaných, splněných a nesplněných, nabízí propracovaný systém evidence projektů, činností a úkolů, do aplikace lze nahrávat dokumenty, obrázky, sdílet data z nástěnky či spolupracovat s jinými lidmi.

Trello

Timetable

Aplikací na evidenci školních rozvrhů v češtině je Timetable. Do aplikace můžete zadat váš rozvrh a nechybí ani možnosti sdílení rozvrhu mezi všemi vašimi zařízeními.

Timetable app

Dropbox

Oblíbenou je také aplikace Dropbox, jež umožňuje, aby všechny fotografie, dokumenty a videa byly k dispozici na jednom místě. Je to vlastně universální cloudové úložiště ke kterému máte vždy snadný přístup přes stránky ve webovém prohlížeči, nebo stejnojmennou aplikaci.

Dropbox

Aplikace k výuce jazyků

Velice oblíbené jsou aplikace se slovníky od společnosti DIC-o. Například anglicko-český slovník má jednoduché rozhraní, ve kterém lze upravit velikost písma a barvu pozadí. Obsahuje 170 tisíc výrazů a je offline, takže je vždy po ruce. Studenti stahují také Duolingo, interaktivní aplikaci k výuce jazyků, jež nenásilnou formou učí a následně se studentem opakuje vybraný jazyk.

Pokud však mluvíte pouze česky, nabízí se vám ke studiu jen angličtina. Jestliže již angličtinu ovládáte, můžete s Duolingo studovat i italštinu, francouzštinu, španělštinu, němčinu a portugalštinu. Pomoci při studiu může určitě také Google překladač, s jehož pomocí přeložíte slova i věty do desítek jazyků i s přesnou výslovností. Anglickou gramatiku je možno procvičit s aplikací English Grammar in Use.

Duolingo

Aplikace pro využití při učení dalších předmětů

Taháky do kapsy

Aplikace od českého autora Taháky do kapsy nabízí taháky z osmi předmětů, včetně matematiky, fyziky, biologie i dějepisu. Taháky můžete sdílet či ukládat k oblíbeným pro budoucí snadnější nalezení. V aplikaci jsou k dispozici rovněž testy na slovíčka, jazykové fráze v několika jazycích a zajímavé texty v angličtině.

Taháky do kapsy

Periodická tabulka

Důležitou pomůckou do hodin chemie je aplikace Periodická tabulka. Ta zobrazuje tabulku prvků včetně zařazení, přehledových, atomových a termodynamických vlastností spolu s diagramem elektronového obalu.

Periodická tabulka

Autoškola

S aplikací Autoškola si můžete pro změnu v mobilu zkoušet testovací otázky, a připravit se tak na zkoušku v autoškole.

Autoškola

Zones Referáty

Aplikace Zones Referáty pro Android nabízí vypracované práce na řadu témat z různých předmětů. Nevýhodou pro české uživatele je to, že aplikace pochází ze Slovenska, takže neobsahuje oblast českého dějepisu. Najdeme zde ale například ekonomii, management, náboženství, pedagogiku, právo, psychologii a umění.

Zones Referáty

Aplikace pro maturanty

Ti, kdo maturují z angličtiny určitě ocení aplikaci Bridge Maturita. Připraví je na novou maturitu, procvičí listening, reading a didaktický test, ukáže jak psát writing a co povídat při speaking. V aplikaci Maturita Quiz je pro změnu široký výběr dalších předmětů a s nimi spojené maturitní otázky. Kvízovou formou si tak student vyzkouší, co umí, a co by mohl zlepšit.

Aplikací, které mohou studenti využívat neustále přibývá. Některé z nich jsou oblíbenější a jsou o něco lépe hodnoceny, než druhé. Pravdou je, že studenti aplikace využívat většinou umí a ostatní uživatelé chytrých zařízení se mohou jejich výběrem a hodnocením inspirovat.

7. 4. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...