Úvod > Články > 4 holky v tuktuku: Aplikace, bez kterých nedají ani ránu

4 holky v tuktuku: Aplikace, bez kterých nedají ani ránu

V době moderních technologií už cestovatelé nemusejí spoléhat jen na buzolu a značení turistických stezek. Když je možné si to cestování divočinou trochu zpříjemnit, tak proč to neudělat? Ani 4 holky v tuktuku necestují bez pomoci chytrých aplikací. Nechte se inspirovat a zjistěte, které vám opravdu zachrání krk nebo pomohou a dokumentací. Tady jsou!

4 holky v tuktuku: Aplikace, bez kterých nedají ani ránu

Quik

I v případě, že nejste zrovna střihač Spielbergova filmu v důchodě, dokážete s touto aplikací zázraky. Její ovládání je naprosto intuitivní. Stačí importovat záběry do aplikace a začít s úpravami. V první řadě je důležité poskládat videa tak, jak chcete, aby šla ve výsledku za sebou. Pokud potřebujete hudbu na podkres, vyberte z nabídky předdefinovaných skladeb nebo naimportujte vlastní hudbu. Vybrat si samozřejmě můžete i styl videa, a uzpůsobit ho třeba dovolené nebo oslavě narozenin. Holkám se nejvíc vyplatí při stříhání videí z GoPro kamery.

Androidáři, jásejte! Aplikace sice byla nejdřív dostupná jenom pro iOS, nyní si ji však stáhnete i pro Android.

 

iOverlander

Pomocí této původně jablíčkářské aplikace nejenom, že naleznete ubytování, ale vlastně úplně cokoliv. Od restaurací a hotelů, přes místa s pitnou vodou a přírodními úkazy, až po kostely, chrámy a hrady. Stáhnete ji do telefonu se systémem Android i iOS.

„Díky iOverlander se opravdu dostáváme k zajímavým a fajn lidem. Například v Kolumbii jsme takto přespaly u sympatického síťového inženýra. Dokonce nám zatopil v krbu a večer udělal tradiční ovocný drink z ostružin. Ráno připravil míchaná vajíčka s čerstvým sýrem. Těšíme se, až ho na oplátku pohostíme v Česku!“

iOverlander

Zkrátka pokud vám nejde jen o to dostat se co nejrychleji z bodu A do bodu B, a chcete si cestu patřičně užít, je aplikace skvělým, a hlavně levným průvodcem. Snad jedinou nevýhodou je, že musíte umět anglicky; iOverlander zatím není v češtině. Ale pokud jste zcestovalí dobrodruzi, jistě už nějaké to anglické slovíčko znáte. Navíc se dostanete na úžasné místo, jako je například toto:

úžasný místo

Airbnb

Když iOverlander zklame, je čas na Airbnb. Ale v jedné z těchto aplikací to holkám vždycky klapne. Aplikace Airbnb je určená výhradně k hledání ubytování. Hned uvidíte kalendář a volná místa. Pak už se stačí jen dohodnout a můžete rozbalovat spacák.

„Airbnb je skvělá služba hlavně do měst, kde těžko budete jezdit s tuktukem od dveří ke dveřím a ptát se, zda můžete u místních přespat na zahradě. Airbnb je taková jistota, že budete mít v noci, kde hlavu složit. Poslední dobou, ale už více připomíná Booking.com. Spíš, než sdílet s místními jejich dům jde o novou formu profesionálního zprostředkování bydlení.“

Nejdřív aplikace fungovala jen pro telefony značky iPhone, ale nyní je k dispozici i pro Android. Ubytování pomocí této aplikace najdete snad všude ve světě (nevíme, jestli třeba i u Eskymáků, tam se moc low cost cestovatelů nevypravuje), ale každé dvě vteřiny někdo díky ní najde nocleh.

 

Altitude

Aplikace iAltitude pomáhá holkám sledovat, jak daleko jsou, jakým tempem cestují a třeba jak vysoko jsou.

„Nikdy by nás nenapadlo, jaká zábava může být měřit nadmořskou výšku. Poslední dobou ale už vyšší polohy dokážeme samy odhadnout. Od přibližně 2 800 mnm se tuktuky začínají zakuckávat a my tušíme že se blížíme ke 3000 mnm. Cesta do kopců dokáže být také kvůli našemu pomalému tempu dost zdlouhavá, a tak si měřením nadmořské výšky zkracujeme nudné stoupání. Aplikace funguje jako dost přesný výškoměr, zobrazuje aktuální, průměrnou i maximální rychlost, vzdálenost, čas, směr, ukazuje polohu a umožňuje sdílet mapu i na sociálních sítích. Pokud zrovna nebudete brázdit kopce Jižní Ameriky, využijete ji i na jízdu na kole, turistiku nebo lyžování. Pro přesné určení polohy je ale třeba mít aktivovaný signál GPS.“

Používat ji mohou jak přesvědčení jablíčkáři, tak uživatelé systému Android. Ani tato aplikace zatím není dostupná v češtině, ale třeba se časem dočkáme.

Altitude

GoPro

Nejdřív aplikace fungovala jen pro kontrolu nad kamerou prostřednictvím Wi-Fi signálu, jinými slovy: V aplikaci jste viděli, co zrovna GoPro kamera snímá. Pak se do toho ale americká společnost Woodman Labs obula a doplnila aplikaci o další zajímavé (a hlavně užitečné) funkce, jako je například sdílení videí (Instagram, Facebook, posílání mailem…). Ale to není všechno. Umožňuje i zkontrolovat nastavení kamery a prohlížet nabraný materiál. Aplikace je k dispozici pro iOS i Android, ale pozor, musíte mít vše aktualizované a na starších platformách Androidu nejspíš fungovat nebude.

 

Znáte celý jejich příběh? Čtěte předchozí rozhovory!

3 holky v tuktuku: Divoký pes, české pivo a offline život

5 holek v tuktuku: Zbyly jsme 3, ale jedeme dál!

5 holek v tuktuku: Nabíjíme, kde se dá!

5 holek v tuktuku: Čas ani kilometry neřešíme

A co internet u vás doma? Je tak rychlý, aby utáhl vše, co potřebujete?

Změřte jeho rychlost pomocí našeho formuláře:

Dostupnost služeb

Zadejte ulici, číslo popisné, obec a použijte našeptávač.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

Zadaná adresa není platná.

Máte na mysli nějakou z následujících adres?

    Chci s ověřením dostupnosti pomoci od operátora.

    Zadaná adresa není platná.

    Zanechte nám platný kontakt a operátor Vás bude kontaktovat.

    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

    Probíhá ověřování

    Probíhá ověřování

    27. 11. 2017

    Autor: Redakce DSL.cz

    Témata

    4GaplikaceAppleiPhoneLTEMBBmobilní aplikacemobilní telefon

    Sdílejte

    Přečtěte si také

     

    Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

    Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

     

    WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

    V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

     

    Na Spotify nově najdete videokurzy

    Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

    Nejčtenější články

    Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

     

    Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

    HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

     

    Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

    Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

     

    Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...