Úvod > Články > Letní speciál: Jak na internet na Slovensku?

Letní speciál: Jak na internet na Slovensku?

Na Slovensku jsou podobně "levné" služby jako u nás, nicméně ve větších městech bude pravděpodobně možné připojit se k Wi-Fi. Avšak pokud chcete mít jistotu připojení k internetu opravdu kdekoliv na Slovensku, nenechávejte nic náhodě a vyberte si některou z těchto tří SIMek od virtuálních operátorů.

Letní speciál: Jak na internet na Slovensku?

ČLÁNEK JSME PRO VÁS AKTUALIZOVALI. NEJNOVĚJŠÍ INFORMACE NAJDETE ZDE.

Doporučujeme taky oprášit kontakty na kamarády ze Slovenska - žádnou z těchto karet vám totiž nedoručí kurýr nebo pošta ze Slovenska do Česka. Takže pokud víte, kdy pojedete na dovolenou, nechte si kartu zaslat na nějakou slovenskou adresu. Anebo si na začátku dovolené skočte k některému z operátorů, kteří služby virtuálního operátora provozují, a SIMku zakupte.

Juro

Provozovatelem tohoto virtuálního operátora je Slovak Telekom, ale mají vlastní marketing, takže s ním moc společného nemá. Velkou nevýhodou je, že SIMku nekoupíte ani v trafice, ani na pobočkách Telekomu. Jediná možnost je objednat ji na čísle 0800 800 800 nebo přes oficiální stránky www.juro.sk. Na slovenských ulicích zakoupíte jen dobíjecí kupóny (je snažší dobíjet přes web), které prodává síť trafik GG Tabak.

Za samotnou SIMku zaplatíte 5 nebo 10 EUR, které zároveň fungují jako první dobití kreditu. Pak budete dobíjet za 3 nebo 10 EUR. Kredit má platnost 12 měsíců. Když si nebudete jistí, kolik kreditu vám ještě zbývá, vytočte *191# a operátor vám zašle všechny potřebné (a i nepotřebné) informace. Za minutu hovoru, jednu SMS i 1 MB dat zaplatíte 0,05 eura (v přepočtu asi 1,27 Kč), ale po dalším dobití cena klesne na 0,02 eura, což je asi 0,51 Kč.

Teď k samotnému internetu. Za den můžete vyčerpat pouze 1 GB, potom vás Juro od internetu odřízne. Pokud vám to bude málo, zašlete SMS s textem ESTE100 na číslo 909 a dostanete další 1 GB za 0,20 €. Co se týče datového balíčku 500, ten můžete vyčerpat do maximálně 7 dní od aktivace. Deaktivujete ho buď vyčerpáním dat nebo dosažením denního limitu. Pokud chcete připojit celou rodinu, zakupte rovnou datový balíček a nechte ostatní, aby se k vám připojili pomocí funkce hot spot.

Juro

Funfón

Virtuální operátor Funfón má v nabídce tzv. Férovku, což je karta, za kterou zaplatíte 7 euro za měsíc. Opět ji nezakoupíte nikde v trafice, jediná možnost je nechat si ji doručit někam na Slovensko. Karta využívá sítě slovenského operátora Orange, kterému patří.

S Férovkou na Slovensku voláte za 0,07 eur, což je v přepočtu cca 1,8 koruny. V případě, že si budete chtít brnknout domů do Česka, zaplatíte 0,12 eur, což dělá asi 3,1 koruny za minutu. Za SMS i MMS ve slovenské síti zaplatíte taky 0,07 eur a stejně tak za 1 MB přenesených dat. Pokud přečerpáte, operátor vám aktivujte "denný internet", který stojí 0,40 eur (v přepočtu asi 10,4 korun) za 200 MB. Když objem vyčerpáte, internet se nevypne, ale zpomalí na 128 kbit/s, a to až do konce daného kalendářního dne.

Ještě drobná poznámka - Funfón má absolutně nepřehledné stránky, ve kterých se nejde pořádně zorientovat a nejdůležitější věci musíte složitě hledat v definicích podmínek.

Funfón

Tesco Mobile

Karta Bodka od Tesca vám na kamkoliv na Slovensko doručí do 4 pracovních dnů, nicméně poštou. Pokud si připlatíte 10 eur, doručí vám SIMku kurýr, ale opět jen v rámci Slovenska. V tomto případě je velkou výhodou, že kartu koupíte v obchodních domech Tesco. Virtuální operátor Tesco Mobile je partnerem slovenského O2.

Ostatní virtuální operátoři nemohou cenami Tesco kartě konkurovat. Za minutu hovoru v rámci Slovenska zaplatíte pouhou 1 korunu, tedy 0,039 eur. Domů si zavoláte jen za 0,34 eur, v přepočtu asi 8,8 koruny. Za SMS do jakékoliv sítě zaplatíte jako za minutu hovoru v rámci Slovenska a za MMS pak 0,24 eur, takže cca 6,2 korun.

Ale nám jde především o data, že? Za počet přenesených dat přes 50 kB (do 50 kB dat je to 0 Kč, ale to se vám nejspíš nepodaří nepřesáhnout) zaplatíte taky jen 0,039 eur za den, Za čerpání internetu po celý den (avšak pouze do 2 GB) zaplatíte 39 centů, takže jen 10,1 korun.

Tesco Mobile počítá ale i s větší spotřebou dat. Pokud plánujete na Slovensku zůstat rovnou celý měsíc, zvažte některý ze speciálních tarifů. Za 500 MB na měsíc zaplatíte 4 eura, za 1 500 MB pak 8 eur a 12 eur za 3 000 MB. Ale pozor, k datovému balíčku patří i automatické navyšování dat, které můžete zastavit jen bezplatnou SMS ve tvaru NAVYSOVAT D na číslo 99222.

Tesco Mobile

Nepřehlednější ceník má dle našeho názoru Juro, který srovnává své služby s konkurencí, což je takový malý doklad toho, že se skutečně nemá za co stydět. Proto mrkněte srovnání cen do přehledné tabulky z jeho stránek:

Juro ceník

 

Zajímá vás i Chorvatský internet? Mrkněte na náš starší článek:

Letní speciál: Jak na internet v Chorvatsku?

 

A co internet u vás doma? Šlape, jak má?

Zadejte do našeho formuláře konkrétní adresu a zjistěte, jestli neexistuje rychlejší a levnější varianta.

Dostupnost služeb

Zadejte ulici, číslo popisné, obec a použijte našeptávač.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

Zadaná adresa není platná.

Máte na mysli nějakou z následujících adres?

    Chci s ověřením dostupnosti pomoci od operátora.

    Zadaná adresa není platná.

    Zanechte nám platný kontakt a operátor Vás bude kontaktovat.

    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

    Probíhá ověřování

    Probíhá ověřování

    2. 7. 2018

    Autor: Redakce DSL.cz

    Témata

    3G4GLTEMBBmobilní internetmobilní telefonO2připojení k internetuT-Mobilevirtuální operátorVodafone

    Sdílejte

    Související nabídka

    Tarif
    Poskytovatel
    Cena za měsíc
     
    Cena za měsíc: 649 Kč
    Cena za měsíc: 749 Kč
    Cena za měsíc: 485 Kč

    Přečtěte si také

     

    Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

    Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

     

    Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

    V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

     

    WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

    V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

    Nejčtenější články

    Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

     

    Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

    HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

     

    Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

    Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

     

    Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...